Werk voor 65-plussers: dat kan bij Nederland65plus Uitzendbureau!

Wilt u als 65-plusser nog werken? Een aantal uren per week tussen collega’s? Uw kennis en ervaring inzetten?
Misschien iets heel anders doen dan in uw eerdere loopbaan? Gewoon nog wat extra’s bijverdienen?

Werken na uw 65ste biedt onder andere de volgende voordelen:

U draagt als 65-plusser minder sociale premies af en hierdoor houdt u netto meer over. Uw bijverdiensten hebben geen invloed op uw AOW- uitkering/pensioen. Wel raden wij altijd aan na te denken over eventuele subsidies die u ontvangt. Wanneer uw inkomen stijgt kan het zijn dat u voor bepaalde subsidies niet meer in aanmerking komt. Uw financieel adviseur kan dit voor u berekenen.

Wij hebben werk voor 65-plussers. Bent u geïnteresseerd in een leuke baan en heeft u de AOW gerechtigde leeftijd? Schrijf u dan kosteloos in bij Nederland65plus als werkzoekende. Vul het inschrijfformulier in en ontvang onze vacatures gratis en vrijblijvend per mail.

Voor het inschrijfformulier klikt u hier

Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd

De Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd is sinds 2016 in werking. Hierdoor hoeven werkgevers het loon van zieke, AOW-gerechtigde werknemers niet meer twee jaar lang door te betalen. Die periode wordt verkort naar maximaal 13 weken. Bovendien mogen zij een AOW’er langer tijdelijk in dienst houden tot 6 arbeidscontracten binnen vier jaar.

Voor werkgevers wordt aantrekkelijker om werknemers na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd in dienst te nemen en te houden. Hiervoor heeft de Eerste Kamer in 2016 de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd aangenomen. De wet bevat de volgende maatregelen:

  • De werkgever hoeft het loon van een zieke AOW-gerechtigde werknemer nog maar maximaal 13 weken door te betalen (in plaats van twee jaar). Ook de periode voor de re-integratieverplichtingen en de periode waarvoor het opzegverbod bij ziekte geldt, is verkort naar 13 weken.
  • De werkgever mag een AOW-gerechtigde werknemer zes tijdelijke contracten geven (normaal drie) binnen 48 maanden (normaal 24 maanden) voordat de werknemer recht heeft op een vast contract. Voor de vaststelling van het aantal contracten of de maximale periode tellen alleen arbeidsovereenkomsten mee die zijn aangegaan na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • De opzegtermijn van een arbeidsovereenkomst met een AOW-gerechtigde werknemer is standaard één maand.
  • De werkgever hoeft een verzoek van een AOW-gerechtigde werknemer om zijn arbeidsduur uit te breiden niet te honoreren.

U ontvangt AOW, maar hoe zit het dan met de belasting?

Het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd is een mijlpaal in uw leven. Het heilige ‘moeten’ is er af, u heeft ineens zeeën van tijd voor allerlei leuke dingen. Soms is dat ook gewoon wennen, laten we daar niet te moeilijk over doen. We spreken nog wel eens uitzendkrachten die moeite hebben om aan de status van AOW-er te wennen. Vaak is dit van korte duur, de mogelijkheden om andere dingen te gaan doen dan werken zijn eindeloos. Weer aan het werk gaan is één van die mogelijkheden.

Minder belasting betalen?

Naast een gewenning aan de nieuwe situatie is er natuurlijk ook nog zoiets als de financiële kant van de (AOW) zaak. Hoe zit dat eigenlijk met de belastingen? En hoe zit dat met werken na het bereiken van de AOW gerechtigde leeftijd? Daar kunnen we duidelijk over zijn: u moet gewoon belasting betalen. Hoeveel dat precies is hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw financieel adviseur kan hier ongetwijfeld berekeningen op los laten zodat u weet waar u aan toe bent. Eén van de zaken waar u rekening mee kunt houden is dat u waarschijnlijk minder belasting gaat betalen over uw inkomen. In de eerste schijf van de inkomstenbelasting betaalt u minder loonheffing omdat u geen AOW premie meer betaalt. Voor de hoogte van uw AOW-bedrag maakt het geen verschil of u gaat bijverdienen.

Kortingen

Na uw AOW-gerechtigde leeftijd veranderen ook de kortingen op de belasting, de zgn. heffingskorting. U heeft geen recht meer op de arbeidskorting en de inkomensafhankelijke combinatiekorting als u stopt met werken. Het is iets anders als u na uw AOW-gerechtigde leeftijd (weer) aan het werk gaat, dan worden de kortingen lager. U heeft in ieder geval recht op de ouderenkorting en mogelijk ook de alleenstaande ouderenkorting.

Specifieke zorgkosten

Heeft u specifieke zorgkosten? Dan mag u die (met een verhoging) aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Die verhoging is 113% van de gemaakte kosten en geldt vanaf het jaar dat u AOW ontvangt.

Heffingskorting

Er zijn situaties dat u voor uw AOW-gerechtige leeftijd de algemene heffingskorting via de voorlopige aanslag uitbetaald krijgt.  De belastingdienst kan uw voorlopige aanslag stopzetten in de maand waarop de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Heeft u aftrekposten in uw voorlopige aanslag, dat gebeurt dit niet. Houdt er rekening mee dat deze aftrekposten mogelijk veranderen omdat uw inkomen verandert. Een mogelijkheid is dan om  te stoppen met de algemene heffingskorting.

Via deze link kunt u meer informatie vinden over wat er verandert met de belasting bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Meest gestelde vragen aan Nederland65plus Uitzendbureau

De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hier